Ново изследване от Института по сърдечни заболявания в Сидарс-Синай, САЩ, показва

...
Ново изследване от Института по сърдечни заболявания в Сидарс-Синай, САЩ, показва
Коментари Харесай

Жените получават същите здравни ползи от спорта, но с по-малко усилия

Ново проучване от Института по сърдечни болести в Сидарс-Синай, Съединени американски щати, показва сериозна разлика за здравните изгоди от постоянните извършения сред дамите и мъжете.

Резултатите, оповестени в Журнала на Американския лицей по кардиология (JACC), демонстрират, че дамите могат да упражняват по-рядко от мъжете, само че да получават по-големи кардиоваскуларни изгоди. 

" Жените исторически и статистически изостават зад мъжете в ангажирането със значима физическа интензивност ", споделя Марта Гулати, МД, шеф на Превентивната кардиология в Департамента по кардиология в Института. " Красотата на това проучване е, че научаваме, че дамите могат да получат повече изгоди за всяка минута от умерена до интензивна интензивност, в сравнение с вършат мъжете. Това е мотивираща концепция, която се надяваме, че дамите ще одобряват драговолно. "

Изследователите проучват данните на 412 413 възрастни от Съединени американски щати, употребявайки национална база данни. Участниците сред интервала от 1997 до 2019 година - 55% от които са били дами - са дали данни за физическа интензивност в свободното време. 

" За всички възрастни, които се ангажират с каквато и да е постоянна физическа интензивност, спрямо неактивността, риска от гибел беше предстоящо по-нисък ", споделя Сюзан Ченг, директорка на Института за проучване на здравословното стареене и старши създател на проучването. " Забележително обаче е, че риска от гибел понижава с 24% при дамите и с 15% при мъжете. "

Мъжете доближават оптималното равнище на упражнение, като упражняват анаеробна умерена до интензивна физическа интензивност за към пет часа седмично, или 300 минути, до момента в който дамите реализират същата степен за около 2 часа и половина седмично (140 минути).

Когато пък става въпрос за извършения за подсилване на мускулите, като да вземем за пример трениране със лично тегло или извършения за осовните мускули, мъжете доближават пиковата си изгода, като вършат три тренировки седмично, а дамите получават същото количество изгода от към една подготовка седмично.

Това обаче не значи, че няма още изгоди за дамите, които упражняват над два часа и половина седмично.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР